Fietsen

Fietsen in de buurt van Hotel Hardenberg

Hotel Hardenberg ligt in de Vechtstreek en midden in de staatsbossen van de gemeente Hardenberg. De omgeving biedt alle elementen voor prachtige fietstochten. De bosrijke omgeving rond de rivier de Vecht heeft heel veel moois te bieden en heeft unieke rustplekken en fotomomenten. Met verschillende pondjes is het mogelijk de Vecht droog over te steken. Wij bieden de mogelijkheid om uw fietsen voor u te stallen met oplaadmogelijkheden voor de elektrische varianten. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om fietsen te huren, mocht u dit prettiger vinden.  

Vraag naar onze passende arrangementen met routekaarten en lunchpakketjes voor tijdens uw fietstochten. 

Hieronder hebben wij een aantal routes voor u op een rij gezet. 

De fietsroutes van Hotel Hardenberg

Previous
Next

Op je gemak naar Drenthe

De perfecte route om even te ontsnappen uit de bosrijke omgeving. Met het afronden van deze route heeft u 50 kilometer in de benen. De route begint met een comfortabel fietspad door de bossen. Na de bossen fiets u langs de oude Dedemsvaart om vervolgens de uitgebreide landerijen van het Drentse Landschap te verkennen. De uitgestrekte weilanden leiden u naar de kalkovens in Dedemsvaart. De Ovens zijn wat ons betreft een echte “mustsee” en neem vooral een kijkje. Het is tijd om Dedemsvaart te verlaten en over de velden naar Ariën te fietsen. Een prachtige afwisseling van bossen en boerenvelden zorgt dat u uitkomt bij de Stuw in het kleine plaatsje Junne. Vanuit Junne fiets u midden door de natuur richting het kanaal waar u met de pleziervaart op fiets naar het plaatsje Mariënberg. Vanuit Mariënberg is het tijd om richting ons hotel te gaan, maar niet getreurd u heeft nog een heel mooi stuk natuur tegoed. 

Hoogte
4.5/5
Wind
1.5/5
Zon
2.5/5
Rusten
4/5
Horeca
2.5/5
Variatie
3.8/5
Previous
Next

Een pontje meer

De route van de twee pontjes over de Vecht biedt u een fantastische willekeur van landschappen. Zo komt u door heerlijke bosrijke gebieden, kleine dorpjes, prachtige landerijen en zelfs een stuk door grondgebied van onze oosterburen. De tocht begint langs de vecht en na een klein kwartier fietsen mag u de eerste oversteek gaan maken met het pontje in Diffelen. Na de oversteek fiets u door Oud Bergentheim om uw weg te vervolgen door het kleine plaatsje Bergentheim. Na een klein stukje langs kanaal de Haandrik doet u Bruchterveld aan. Een prachtige gelegenheid om uzelf te voorzien van een lekker drankje en eventueel een hapje. Klaar voor de landerijen en de sprint naar Duitsland? U fiets door de bossen en de heuvels van onze oosterburen door het plaatsje Wielen, vanuit wielen fiets u richting het Pittoreske Gramsbergen. Vanuit Gramsbergen is het een klein kwartiertje na het tweede en laatste pontje. Nu nog een dik half uur genieten van weilanden en dichte bossen want dan heeft u er alweer ruim 60 kilometer opzitten.

Hoogte
3.5/5
Wind
2.8/5
Zon
2.5/5
Rusten
2.8/5
Horeca
3.5/5
Variatie
3.8/5

De uitleg van onze fietstocht sterren

Met hoogte geven wij aan hoe veel klimmen en afdalingen er op de route zitten. Ziet u hier 5 sterren dan zijn er weinig hoogteverschillen. Met 1 ster zitten er behoorlijke klimmen in de route.

Met wind geven wij aan in welke mate na ons inziens de route ‘nog’ leuk is bij hogere windsnelheden. Ziet u hier 5 sterren dan zijn er veel gedeeltes van de route beschut en is het een prima route om af te leggen met veel wind. Met 1 ster fietst u voornamelijk over open vlaktes en velden en is er weinig beschutting bij harde wind. 

De sterren bij zon geven aan of u veel de gelegenheid heeft om uit de zon te fietsen. Bij 5 sterren is er veel beschutting onderweg. Met 1 ster bedoelen wij dat er weinig bebossing en/of gebouwen zijn die er voor zorgen dat u uit de zon kan blijven. 

Het aantal sterren bij rusten geeft aan of er voldoende plekken zijn langs de route om de fiets even neer te zetten en rustig op een bankje te gaan zitten. Met 5 sterren zijn er een groot aantal zit plekken langs de route. Ziet u 1 ster dan zijn er relatief weinig mogelijkheden om uit te rusten op een bankje.

De sterren bij horeca geven aan in welke mate er horecagelegenheden zijn langs de route. Bij 5 sterren vindt u meer dan voldoende gelegenheden om een hapje of een drankje aan te schaffen. Wordt er 1 ster getoond dan is het verstandig om zelf eten en drinken mee te nemen indien gewenst. 

Het aantal sterren bij variatie geeft aan in hoeverre de verschillende gedeelten van de route verschillen van elkaar. Staan er 5 sterren dan komt u van alles tegen. Van landerijen, bossen tot aan water, heide, steden en dorpen. Wordt er een ster getoond dan is het grootste gedeelte van de route hetzelfde.