Fietsen

Fietsen in de buurt van Hotel Hardenberg

Hotel Hardenberg ligt in de Vechtstreek en midden in de staatsbossen van de gemeente Hardenberg. De omgeving biedt alle elementen voor prachtige fietstochten. De bosrijke omgeving rond de rivier de Vecht heeft heel veel moois te bieden en heeft unieke rustplekken en fotomomenten. Met verschillende pondjes is het mogelijk de Vecht droog over te steken. Wij bieden de mogelijkheid om uw fietsen voor u te stallen met oplaadmogelijkheden voor de elektrische varianten. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om fietsen te huren, mocht u dit prettiger vinden.  

Vraag naar onze passende arrangementen met routekaarten en lunchpakketjes voor tijdens uw fietstochten. 

Hieronder hebben wij een aantal routes voor u op een rij gezet. 

De fietsroutes van Hotel Hardenberg

Previous
Next

Op je gemak naar Drenthe

De perfecte route om even te ontsnappen uit de bosrijke omgeving. Met het afronden van deze route heeft u 50 kilometer in de benen. De route begint met een comfortabel fietspad door de bossen. Na de bossen fiets u langs de oude Dedemsvaart om vervolgens de uitgebreide landerijen van het Drentse Landschap te verkennen. De uitgestrekte weilanden leiden u naar de kalkovens in Dedemsvaart. De Ovens zijn wat ons betreft een echte “mustsee” en neem vooral een kijkje. Het is tijd om Dedemsvaart te verlaten en over de velden naar Ariën te fietsen. Een prachtige afwisseling van bossen en boerenvelden zorgt dat u uitkomt bij de Stuw in het kleine plaatsje Junne. Vanuit Junne fiets u midden door de natuur richting het kanaal waar u met de pleziervaart op fiets naar het plaatsje Mariënberg. Vanuit Mariënberg is het tijd om richting ons hotel te gaan, maar niet getreurd u heeft nog een heel mooi stuk natuur tegoed. 

Hoogte
4.5/5
Wind
1.5/5
Zon
2.5/5
Rusten
4/5
Horeca
2.5/5
Variatie
3.8/5
Previous
Next

Een pontje meer

De route van de twee pontjes over de Vecht biedt u een fantastische willekeur van landschappen. Zo komt u door heerlijke bosrijke gebieden, kleine dorpjes, prachtige landerijen en zelfs een stuk door grondgebied van onze oosterburen. De tocht begint langs de vecht en na een klein kwartier fietsen mag u de eerste oversteek gaan maken met het pontje in Diffelen. Na de oversteek fiets u door Oud Bergentheim om uw weg te vervolgen door het kleine plaatsje Bergentheim. Na een klein stukje langs kanaal de Haandrik doet u Bruchterveld aan. Een prachtige gelegenheid om uzelf te voorzien van een lekker drankje en eventueel een hapje. Klaar voor de landerijen en de sprint naar Duitsland? U fiets door de bossen en de heuvels van onze oosterburen door het plaatsje Wielen, vanuit wielen fiets u richting het Pittoreske Gramsbergen. Vanuit Gramsbergen is het een klein kwartiertje na het tweede en laatste pontje. Nu nog een dik half uur genieten van weilanden en dichte bossen want dan heeft u er alweer ruim 60 kilometer opzitten.

Hoogte
3.5/5
Wind
2.8/5
Zon
2.5/5
Rusten
2.8/5
Horeca
3.5/5
Variatie
3.8/5

De uitleg van onze fietstocht sterren